torstai 9. elokuuta 2012

#7 - Lyijykynin lomalta arkeen

Murre loikoili heinäkuun saamatta oikeastaan mitään aikaiseksi, joten blogin päivityskin hieman takkusi. Ja  vaikeahan se olisi päivitelläkkään ilman uutta materiaalia, joten suuren suuret pahoittelut laiskoittelustani! 
Nyt kuitenkin vuoden siirtyessä syksyä kohti koittaa paluu arkeen ja säännöllisempään elämään, jolloin saan (toivottavasti) jotakin myös aikaiseksi. Luvassa ainakin erilaisia kiemuratöitä - repusta löytyy monta uutta vihkoa puhtaan valkoisine sisäkansineen odottamassa tylsää oppituntia ja stabiloiden hyökkäystä. Yhden tälläisen ehdinkin jo psykologian tunnilla aloittaa. Jokin tuollainen hieman psykedeelisempi tussityö olisi kiva jonain päivänä toteuttaa hieman isommallakin pohjalla. :D


Mutta lienee vihdoinkin aika palata postauksen alkuperäiseen aiheeseen...


Iso haave olisi jonain päivänä osata piirtää realistisia sekä etenkin tunnistettavia ihmisiä. Paljon harjoitusta on siis edessä! Tällä kertaa (yrityksen) kohteeksi joutui ihana Riina. Murunen on tosin todellisuudessa huomattavasti nätimpi kuin mitä minun paperillani. 

Olen toisaalta tyytyväinen, toisaalta todellakaan en. Suurimman haasteen aiheutti Riinapiinan söpö nenä sekä suu. Niin noh - ihmisten suiden piirtäminen on aina ollutkin vaikeaa minulle. Se on kuitenkin varmaa, että piirroksen laatu kärsi todella pahasti ottaessani kuvan, skanneriin kun ei A3 mahtunut. Riinan piirrosnaamaan ilmestyi ihan uusia varjoja jotka alkuperäisessä työssä eivät olleet ollenkaan noin näkyvillä, sekä samaten myös tiettyjä yksityiskohtia katosi roppakaupalla...

Aikaa piirrokseen kului muutaman House M.D.:n  verran, eli ~3h. Faktahan on, että pystyn keskittymään töihin parhaiten katsellessani samalla elokuvia, sarjoja tai vaikkapa lukien kirjaa. Ihan mitä vain, kunhan voin tuskastuessani keskittyä hetkeksi johonkin muuhun kuin kynään ja paperiin, muuten syntyisi vain turhan paljon paperijätettä. Digitöitä tehdessä joudun lähinnä tyytymään pelkkään musiikkiin, sillä VLC player ja Paint tool SAI ei mahdu näytölle samanaikaisesti. Tarkoituksena olisikin hankkia tähän rinnalle myös toinen näyttö, hankintaprosessi tosin jäissä siihen saakka kunnes kieriskelen rahassa. Eiku...



PS. Arvontaa seuraavassa postauksessa, joten kannattaa pysytellä mukana! ;)

4 kommenttia:

  1. Ootko lukenut Betty Edwardsin Luovan piirtämisen opasta? Siinä on hyviä vinkkejä realistiseen piirtämiseen. Ihminen on tosi haastava kohde, ja itsellänikin oli aikanaan pakkomielle aiheesta.

    En ollut silloin vielä tuota kirjaa lukenut, mutta muutama vuosi sitten eräänä yönä päätin vain pakertaa yhden ihmispiirroksen kerrankin loppuun asti -vieläpä 0,5 mm lyijykynällä! Arvaat varmaan, että aikaa se otti, mutta lopputuloskin oli harvinaisen uskottava.

    Asiasta puheen ollen, taidankin ottaa työn alle erään muotokuvan N-Y-T. Noiden aloittaminen on aina hieman haasteellista:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekkaan lukenut, täytyy laittaa etsintään kyseinen kirja! Kiitos vinkistä. :)

      Mä tein uudenvuodenlupauksena itselleni sen, että oikeasti opettelen piirtämään ihmisiä. Tällä kärsivällisyydellä se vaan on vaikeaa! :D Kehitystäkin on kyllä tapahtunut, mutta en todellakaan ole vielä tyytyväinen omiin kykyihin.

      ps. Tahtoo sitten nähdäkkin sen valmiin muotokuvan blogissasi! ;)

      Poista
  2. Hei muuten, mä muistelisin että Nanskilla on joku kirja kans, missä opetetaan piirtämään ihmisiä. Muotokuvia ja muutenkin! Kysäseppä siltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä tiedätkö etinkin sitä kerran, mutta se varmaankin tais viedä sen mukanaan kun muutti. :D

      Poista